Egészséges zsírok és Omega-3
A zsírok étrendünk elengedhetetlen alkotóelemei nemcsak az izomtömeg növelésben, hanem a diétában is. Ezek biztosítják a szükséges energiát, és lehetővé teszik a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódását. Ezért fontos az egészséges (telítetlen) zsírok bevitele és a káros (telített zsírok, transzzsírsava) zsírok korlátozása.
A zsírsavak a zsírok és olajok természetes összetevői. A vegyi szerkezetük alapján tovább oszthatók: "telített" és "telítetlen", amelyek tovább oszthatók "mono-telítetlen" és "poli telítetlen" zsírsavakra.
A poli telítetlen zsírsavak közül az "omega-3-zsírsavak” a legfontosabbak, ezeket "esszenciális zsírsavaknak tekintjük, mert a szervezetünk nem szintetizálja. Az Omega-3-at a leguniverzálisabb táplálékkiegészítőnek tekintjük, mert számos metabolikus folyamatban részt vesz!