Növényi proteinek

Az étrendünk fehérjeforrása azonban nem szükségszerűen csak állati eredetű lehet. Egyre közkedveltebbek a növényi eredetű fehérjék (például, a kender, a szója, a borsó, a rizs), amelyek kiváló fehérjekiegészítők különösen a vegetáriánusoknak, a vegánoknak, és a tejintoleranciában szenvedőknek.

Az állati fehérjékkel összehasonlítva a növényi fehérjék más arányban tartalmaznak aminosavakat, kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaznak. Másfelől értékes rostforrások, számos, vitamin, ásványi anyag és bizonyos klorofilek forrásai is.


A hatásfokukat illetően megbízható versenytársai a tejsavó proteinnek, ezen felül nem tartalmaznak laktózt – vagyis tejcukrot.


A legkeresettebb növényi fehérjék a NON-GMO szójából származók. A szója az egyedüli olyan növényi fehérjeforrás, amely tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

Olvass tovább Leírás elrejtése

Szűrő

Ár:

Márka:

Rendezés::