Éjjeli proteinek - Kazeinek

A kazein egy tejfehérje. Elsősorban a tejtermékekben, például túróban, joghurtban, sajtokban, kefírben fordul elő nagyobb mennyiségben.

Proteinpor formájában nálunk megtalálható koncentrátum (MPC - Milk Protein Concentrate, MCC - Micellar Casein Concentrate), hidrolizátum (PeptoPro®), vagy izolátum (MPI - Milk Protein Isolate) formájában. A tejsavófehérjéhez hasonlóan a kazein is gazdag esszenciális aminosavakban és nagy arányban tartalmaz BCAA-t. A legkedveltebb kazein a kalcium-kazeinát és a miceláris kazein - a kazein protein legtisztább és legízletesebb formája.Tudja mi a tejsavó protein és a kazein közötti alapvető különbség?

Mindkét protein típus tejből származik, ezért hasonló mennyiségű és arányú aminosavakat.

A tejsavóprotein és a kazein protein közötti legnagyobb különbség emésztési idő és az aminosavak elnyelése. A további különbségek az ízében, oldhatóságában és a fehérje százaléktartalmában rejlenek.

  • A kazein azonban általában sokkal több L-tirozint, L-glutamát savat, L-izoleucint és L-valint tartalmaz. Tekintettel a hosszú emésztésre (8 óra) a fehérjék fokozatosan szabadulnak fel. Ezért különösen éjjelre ajánlott, vagy frissítőként a főbb ételek közötti hosszú szünetekben.

  • A tejsavó magasabb L-leucin (az anabolizmushoz alapvetőnek tekintett aminosav) tartalommal és L-argitin tartalommal jeleskedik. A tejsavó proteinek izulátuma, koncentrátuma és hirdolizátuma gyorsan emészthető fehérjék, amelyek emésztése és felszívódása alig 1-3 órát vesz igénybe. Ezzel bármelyik napszakban bevihető a szükséges protein mennyiség.A kazein protein fogyasztása mind a professzionális, mind az amatőr sportolók részére ajánlott.

Olvass tovább Leírás elrejtése

Szűrő

Ár:

Márka:

Rendezés::