Répás muffin recept teli fehérjével

Répás muffin recept teli fehérjével

A répás sütit mindenki imádja. Mi egy kicsit felújítottuk a receptjét – tökéletesen szaftos és könnyed muffinokat készítettünk vaníliás-citromos krémmel kiegészítve. 

Természetesen cukormentesen és tele fehérjével! 

 

A tészta alapanyagai:

· 200 g finomra reszelt sárgarépa

· 50 g bio kókuszliszt

· 20 g tönkölyliszt

· 40 g tejsavó protein Chocomilk ízben 

· 3 EK erythritol

· 80 g kefir

· 80 ml tej

· 1 kanál mandulavaj

· egy marék liofilizált mandarin / málna

· 2 tojás

· 1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

1. A tészta minden alapanyagát összekeverjük, majd a muffinformákba töltjük és 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

 

2. Majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

 

A krém alapanyagai: 

· 150 g ricotta

· 150 g zsíros görög joghurt

· 30 g WPC 80 protein Vanília ízben

· 10 g cikóriaszirup

· 1/2 citrom leve

· vanília aroma (megválasztható)

Elkészítés: 

1. A krém összes alapanyagát együtt felverjük, és díszítjük vele a kihűlt muffinokat. 

 

2. Ezt követően tálalhatjuk.

 Jó étvágyat kívánunk!