Répás muffin recept teli fehérjével
A répás sütit mindenki imádja. Mi egy kicsit felújítottuk a receptjét – tökéletesen szaftos és könnyed muffinokat készítettünk vaníliás-citromos krémmel kiegészítve.
Természetesen cukormentesen és tele fehérjével!
A tészta alapanyagai:
· 200 g finomra reszelt sárgarépa
· 50 g bio kókuszliszt
· 20 g tönkölyliszt
· 40 g tejsavó protein Chocomilk ízben
· 3 EK erythritol
· 80 g kefir
· 80 ml tej
· 1 kanál mandulavaj
· egy marék liofilizált mandarin / málna
· 2 tojás
· 1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
1. A tészta minden alapanyagát összekeverjük, majd a muffinformákba töltjük és 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
2. Majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A krém alapanyagai:
· 150 g ricotta
· 150 g zsíros görög joghurt
· 30 g WPC 80 protein Vanília ízben
· 10 g cikóriaszirup
· 1/2 citrom leve
· vanília aroma (megválasztható)
Elkészítés:
1. A krém összes alapanyagát együtt felverjük, és díszítjük vele a kihűlt muffinokat.
2. Ezt követően tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!