Fit epres-túrókrémes piskóta

Fit epres-túrókrémes piskóta

Emlékszel gyerekkorod desszertjére, az epres-túrókrémre piskótával? Hát ennek a fit változatnak pontosan ugyanolyan az íze! Az egyetlen különbség abban rejlik, hogy ez a torta sokkal több fehérjét tartalmaz, és cukormentes.

Készítsd el receptünk szerint és nem fogod megbánni!

 

A piskótatészta alapanyagai:

· 30 g sima tönkölyliszt

· 10 g vaníliás tejsavó protein

· 10 g cikóriaszirup

· 1 tojás

· 50 ml kefir

· egy kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a kefirt, szirupot, tojássárgáját és végül a felvert tojásfehérjét. Kb. 15 percig sütjük 180 fokon. Sütés után hagyjuk a tésztát rendesen kihűlni. 

 

A krém alapanyagai:

· 300 g félzsíros túró

· 150 g mascarpone

· 20 g cikóriaszirup

· 3 PL erythritol

· citromlé és vanília ízlés szerint 

· + 40 g cukormentes eperlekvár 

Elkészítés:

1. A lekvár kivételével a krém összes alapanyagát összekeverjük. 

2. A kihűlt tésztára rákenjük a lekvárt, majd a krémet. 

3. A tortát éjszakára a hűtőbe helyezzük, majd a következő napon ízlés szerint szamócákkal díszítjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Vladimír Roško
Product development / Graphic Designer / Marketing management

Som zanietený študent života, zdravého pohybu, zdravého mentálneho nastavenia a motivácie, silových športov, milovník hudobný…