Fit epres-túrókrémes piskóta

Emlékszel gyerekkorod desszertjére, az epres-túrókrémre piskótával? Hát ennek a fit változatnak pontosan ugyanolyan az íze! Az egyetlen különbség abban rejlik, hogy ez a torta sokkal több fehérjét tartalmaz, és cukormentes.
Készítsd el receptünk szerint és nem fogod megbánni!
A piskótatészta alapanyagai:
· 30 g sima tönkölyliszt
· 10 g vaníliás tejsavó protein
· 10 g cikóriaszirup
· 1 tojás
· 50 ml kefir
· egy kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Először összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a kefirt, szirupot, tojássárgáját és végül a felvert tojásfehérjét. Kb. 15 percig sütjük 180 fokon. Sütés után hagyjuk a tésztát rendesen kihűlni.
A krém alapanyagai:
· 300 g félzsíros túró
· 150 g mascarpone
· 20 g cikóriaszirup
· 3 PL erythritol
· citromlé és vanília ízlés szerint
· + 40 g cukormentes eperlekvár
Elkészítés:
1. A lekvár kivételével a krém összes alapanyagát összekeverjük.
2. A kihűlt tésztára rákenjük a lekvárt, majd a krémet.
3. A tortát éjszakára a hűtőbe helyezzük, majd a következő napon ízlés szerint szamócákkal díszítjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!