Egyszerű kekszek liszt és tej nélkül
Hozzávaló alapanyagok:
- 1 pohár mandulaliszt (helyettesíthetjük őrölt mandulával, amit otthon is őrölhetünk vagy szétmixelhetünk)
- 2 EK Bio kókuszliszt
- csipetnyi só
- 1/2 TK sütőpor
- 1/2 TK vanília kivonat (választható)
- 1/2 TK Ceyloni fahéj
- 3 EK Bio kókuszcukor
- 2EK kókuszolaj
- 2 EK méz (helyettesíthetjük cikória sziruppal)
- 3 EK szárított tojásfehérje
- 80 ml víz
- apró darabokra metélt csokoládé (választható)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, kókuszcukorral, csipetnyi sóval és fahéjjal összekeverjük.
Egy másik tálban felverjük vízzel a szárított tojásfehérjét. Minél tovább verjük a tojásfehérjét – annál levegősebb lesz a tészta.
Az előkészített keverékhez hozzáadjuk a felvert fehérjéket, a mikrosütőben felolvasztott kókuszolajt, a többi összetevőt és alaposan mindent összekeverünk.
Ha csokit is szeretnél hozzáadni, akkor a végén óvatosan keverd a tésztába vagy díszítheted vele a kekszek tetejét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztát úgy 1 evőkanál méretben.
Sütjük 180 °C hőfokon megközelítőleg 15 percig vagy aranybarnára.
Jó étvágyat!
Tápértékek
(1 keksz csoki nélkül, az egész mennyiségből 11 db lett)
Kalória - 90 kcal
Fehérjék - 4,1 g
Szénhidrátok - 4,4 g
Ebből a rosttartalom - 1,6 g
Zsírok - 6 g
Só - 0,1 g