Csokis hummusz
A hagyományos sós hummusz bizonyára ismerős mindnyájatok számára. De próbáltátok már valaha az édes változatát?
Igazán nagyon jó dolog! Receptünk szerint rövid idő alatt nagyszerű csokoládés hummuszt tudsz csinálni, amely a nutellánál is sokkal jobban ízlik. Használhatod kenővajként pirítósra, gyümölcsöt mártogathatsz bele, vagy fogyaszthatod csak önmagában – minden esetben nagyon ízletes!
Hozzávaló alapanyagok (1 adag):
100 g főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
20 g csokoládés tejsavó
8 g bio kakaó
15 g mogyoróvaj (smooth - finom)
15 g Cikóriaszirup Originál
Kicsi víz / tej
Elkészítés:
Először is a csicseriborsót jól átmossuk és a konyhai robotgépbe rakjuk. A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a többi alapanyagot és mixeljük, amíg nem kapunk sima állagot. Ha ez a keverék nagyon sűrű lesz, akkor adhatunk hozzá egy pici tejet vagy vizet. És már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk!
Egy adag tápértékei:
Kalória: 331
Fehérjék: 27 g
Szénhidrátok: 22 g
Zsírok: 11 g