Csokis hummusz

Csokis hummusz

A hagyományos sós hummusz bizonyára ismerős mindnyájatok számára. De próbáltátok már valaha az édes változatát?

Igazán nagyon jó dolog! Receptünk szerint rövid idő alatt nagyszerű csokoládés hummuszt tudsz csinálni, amely a nutellánál is sokkal jobban ízlik. Használhatod kenővajként pirítósra, gyümölcsöt mártogathatsz bele, vagy fogyaszthatod csak önmagában – minden esetben nagyon ízletes!

Hozzávaló alapanyagok (1 adag):

  • 100 g főtt csicseriborsó (konzerv is lehet) 

  • 20 g csokoládés tejsavó

  • 8 g bio kakaó

  • 15 g mogyoróvaj (smooth - finom)

  • 15 g Cikóriaszirup Originál

  • Kicsi víz / tej


Elkészítés:

Először is a csicseriborsót jól átmossuk és a konyhai robotgépbe rakjuk. A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a többi alapanyagot és mixeljük, amíg nem kapunk sima állagot. Ha ez a keverék nagyon sűrű lesz, akkor adhatunk hozzá egy pici tejet vagy vizet. És már fogyaszthatjuk is. 

Jó étvágyat kívánunk!



Egy adag tápértékei: 

Kalória: 331

Fehérjék: 27 g

Szénhidrátok: 22 g

Zsírok: 11 g