Cukkinis mézeskalács

Cukkinis mézeskalács

Ez a mézeskalács egy titkos összetevőt tartalmaz – a cukkinit! Ennek köszönhetően gyönyörű rugalmas, telis-teli rostokkal és sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a hagyományosnak. 

Pompás íz, egyszerű elkészítés, sok fehérje és semmilyen cukor – ez jól hangzik, nemde? Tehát kezdjük a sütést!


Szükséges hozzávalók:

  • 120 g reszelt cukkini 
  • 2 tojás
  • 30 g finom mogyoróvaj
  • 130 ml kefir
  • 80 ml tej
  • 90 g sima tönkölyliszt 
  • 40 g csokoládés tejsavó protein WPC 80
  • 20 g bio kakaó
  • erythritol vagy más édesítőszer ízlés szerint
  • egy csepp rum vagy rumesszencia 
  • ceyloni fahéj és mézeskalács fűszerek ízlés szerint 
  • TK szódabikarbóna 
  • + 30 g cukormentes csoki a máznak (kihagyhatjuk)


Elkészítés:

  • Az összes hozzávalót, a tojásfehérje kivételével, összekeverjük és egy folyósabb állagú tésztát hozunk létre. 
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzákeverjük a tésztához. 
  • A tésztát egy kisebb tepsibe öntjük, és 160 fokon sütjük kb. 35 percig. 
  • A kisült mézeskalácsot leöntjük felolvasztott cukormentes csokival és tálalhatjuk. 

Jó étvágyat kívánunk!

Tápértékek:

A mézeskalácsot 12 darabra vágtuk, ebből egy tápértéke: 

Kalória – 95 kcal

Fehérjék – 6 g

Szénhidrátok – 9 g

Zsírok – 4 g