Sütés nélküli csokoládés desszert quinoi és chia magokkal
Egyszerű, sütés nélküli és gyors recept könnyed csokis darabokra, amelyek elkészítéséhez bármilyen dióvajat felhasználhatsz. Ez a recept gluténmentes, tej és szója nélkül, vegánok számára is alkalmas.
Hozzávaló alapanyagok:
1 pohár főzött fehér quinoi
1 EK chia mag
3 EK sweet cocoa powder (helyettesíthetjük kakaóval)
4 EK bio kókuszcukor
1 EK cikóriaszirup (helyettesíthetjük mézzel, kókuszsziruppal vagy juharsziruppal)
1 EK dióvaj (mi kókuszdió-mandulavajat használtunk)
2 EK kókuszolaj (előre felolvasztott)
Elkészítés:
Az összes szükséges hozzávalót keverjük össze egy tálban.
Készítsünk elő egy sütőpapírt és rakjuk egy tepsire, vagy egy sima felületű dobozt, ami elég nagy és alkalmas a fagyasztóba.
Evőkanállal formáljunk kis ovális darabokat (8-10) és rakjuk a papírra.
A tepsit vagy dobozt a csokis desszertekkel tegyük 3 órára a fagyasztóba vagy hagyjuk állni az éjszaka alatt.
Amint kivesszük a fagyasztóból máris megízlelhetjük. Azonban a legjobbak, ha szobahőmérsékleten 8 – 10 percet állnak.
Jó étvágyat!
Tápértékek
(1 adag, az egész mennyiségből 8 darab lett)
Kalória – 61 kcal
Fehérjék – 2 g
Szénhidrátok – 9 g
Zsírok – 2 g
Só – 0 g