Sütés nélküli csokoládés desszert quinoi és chia magokkal

Sütés nélküli csokoládés desszert quinoi és chia magokkal

Egyszerű, sütés nélküli és gyors recept könnyed csokis darabokra, amelyek elkészítéséhez bármilyen dióvajat felhasználhatsz. Ez a recept gluténmentes, tej és szója nélkül, vegánok számára is alkalmas. 

Hozzávaló alapanyagok:

  • 1 pohár főzött fehér quinoi

  • 1 EK chia mag

  • 3 EK sweet cocoa powder (helyettesíthetjük kakaóval)

  • 4 EK  bio kókuszcukor

  • 1 EK cikóriaszirup (helyettesíthetjük mézzel, kókuszsziruppal vagy juharsziruppal)

  • 1 EK dióvaj (mi kókuszdió-mandulavajat használtunk)

  • 2 EK kókuszolaj (előre felolvasztott)


Elkészítés:  

  • Az összes szükséges hozzávalót keverjük össze egy tálban. 

  • Készítsünk elő egy sütőpapírt és rakjuk egy tepsire, vagy egy sima felületű dobozt, ami elég nagy és alkalmas a fagyasztóba. 

  • Evőkanállal formáljunk kis ovális darabokat (8-10) és rakjuk a papírra. 

  • A tepsit vagy dobozt a csokis desszertekkel tegyük 3 órára a fagyasztóba vagy hagyjuk állni az éjszaka alatt. 

  • Amint kivesszük a fagyasztóból máris megízlelhetjük. Azonban a legjobbak, ha szobahőmérsékleten 8 – 10 percet állnak. 

Jó étvágyat! 



Tápértékek 

(1 adag, az egész mennyiségből 8 darab lett)

Kalória – 61 kcal

Fehérjék – 2 g

Szénhidrátok – 9 g

Zsírok – 2 g

Só – 0 g