Kókuszos szeletek

Kókuszos szeletek

A szeletek levegősek és egyben szaftosak a kókusznak köszönhetően. Ezenfelül, telis-tele vannak fehérjékkel és garantáltan megörvendeztetik ízlelőbimbóidat!

Szükséges hozzávalók: 

  • 80 g sima tönkölyliszt

  • 20 g Bio kókuszliszt

  • 60 g kókuszreszelék (30 g a tésztába, 30 g megszórni)

  • 30 g vaníliás tejsavó protein WPC 80

  • 5 LK erythritol

  • 230 g kefir (150 g a tésztába, 80 g leönteni a szeleteket)

  • 2 tojás

  • 1 TK szódabikarbóna 



Elkészítés: 

  • Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől és a fehérjét kemény habbá verjük. 
  • A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük, hozzáöntünk 150 g kefirt és ismét elkeverjük. 
  • Hozzáadjuk a tönköly- és kókuszlisztet, proteint, 30 g kókuszreszeléket, 1 teáskanál szódabikarbónát és alaposan összekeverjük. 
  • Óvatosan belekeverjük a tésztába a tojásfehérje habot. 
  • A tésztát kiöntjük egy kisebb tepsibe, megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és 160 fokon sütjük kb. 20 percig. 
  • Miután kivesszük a sütőből, a szeleteket finoman megszurkáljuk hurkapálcikával és még melegen leöntjük 80 g kefirrel. Ezt követően már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!

Tápértékek:

(1 darab, a süteményt 12 darabra vágtuk)

Kalória – 94 kcal

Fehérjék – 5 g

Szénhidrátok – 7 g

Zsírok – 5 g