Kókuszos szeletek
A szeletek levegősek és egyben szaftosak a kókusznak köszönhetően. Ezenfelül, telis-tele vannak fehérjékkel és garantáltan megörvendeztetik ízlelőbimbóidat!
Szükséges hozzávalók:
80 g sima tönkölyliszt
20 g Bio kókuszliszt
60 g kókuszreszelék (30 g a tésztába, 30 g megszórni)
30 g vaníliás tejsavó protein WPC 80
5 LK erythritol
230 g kefir (150 g a tésztába, 80 g leönteni a szeleteket)
2 tojás
1 TK szódabikarbóna
Elkészítés:
- Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől és a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük, hozzáöntünk 150 g kefirt és ismét elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tönköly- és kókuszlisztet, proteint, 30 g kókuszreszeléket, 1 teáskanál szódabikarbónát és alaposan összekeverjük.
- Óvatosan belekeverjük a tésztába a tojásfehérje habot.
- A tésztát kiöntjük egy kisebb tepsibe, megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és 160 fokon sütjük kb. 20 percig.
- Miután kivesszük a sütőből, a szeleteket finoman megszurkáljuk hurkapálcikával és még melegen leöntjük 80 g kefirrel. Ezt követően már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk!
Tápértékek:
(1 darab, a süteményt 12 darabra vágtuk)
Kalória – 94 kcal
Fehérjék – 5 g
Szénhidrátok – 7 g
Zsírok – 5 g