Frissítő epres piskótatekercs

Frissítő epres piskótatekercs

Itt az eperszezon, és vele ez a recept is egy epres piskótatekercsre! Minimum lisztet használtunk, telis-tele van fehérjékkel és nagyszerű az íze. Garantáltan felfrissít ezeken a nyári forró napokon!


A piskótatészta alapanyagai: 

  • 40 g tönkölyliszt

  • 4 tojás 

  • 60 g erythritol


A piskótatészta elkészítése: 

  • Szétválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját, majd a fehérjét felverjük kemény habbá. 

  • A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük. 

  • Majd az édesítővel kikevert tojássárgájába belekeverjük a lisztet. 

  • Végül a tésztába fokozatosan és nagyon óvatosan kézzel belekeverjük a felvert tojásfehérjét. 

  • A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és sütjük 10 percig 160 fokon. 

  • Ha kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen feltekerjük – azért, hogy később megtartsa az alakját. A feltekert piskótát hagyjuk kihűlni. 


A krém alapanyagai:

  • 200 g ricotta

  • 1 csomag kókuszos pudingpor 

  • 250 ml tej

  • 30 g kókusz

  • 30 g kókuszos tejsavó protein WPC 80

  • 180 g eper

  • 1/2 citrom leve

  • 80 g cukormentes eperlekvár 



A krém elkészítése:

  • Megfőzzük a pudingot 250 ml tejben. Majd hagyjuk kihűlni. 

  • A ricottát a kókusszal, citromlével és proteinnel jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és krémessé keverjük. 

  • A krémbe felvágott eperdarabkákat keverünk. 


Ezután elkészítjük a tekercset:

  • A piskótát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük cukormentes eperlekvárral. 

  • Megkenjük krémmel és újra feltekerjük. 

  • Ha még maradt a krémből, akkor bekenhetjük a tekercset kívülről is, majd eperrel díszítjük. 

  • Hagyjuk a tekercset hűtőszekrényben megszilárdulni és tálalhatjuk. 


Jó étvágyat kívánunk!


Tápértékek: 

A tekercset 20 darabra metéltük, ebből egy tápértékei: 

Kalória: 69

Fehérjék: 4 g

Szénhidrátok: 5 g

Zsírok: 4 g