Frissítő epres piskótatekercs
Itt az eperszezon, és vele ez a recept is egy epres piskótatekercsre! Minimum lisztet használtunk, telis-tele van fehérjékkel és nagyszerű az íze. Garantáltan felfrissít ezeken a nyári forró napokon!
A piskótatészta alapanyagai:
40 g tönkölyliszt
4 tojás
60 g erythritol
A piskótatészta elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját, majd a fehérjét felverjük kemény habbá.
A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük.
Majd az édesítővel kikevert tojássárgájába belekeverjük a lisztet.
Végül a tésztába fokozatosan és nagyon óvatosan kézzel belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és sütjük 10 percig 160 fokon.
Ha kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen feltekerjük – azért, hogy később megtartsa az alakját. A feltekert piskótát hagyjuk kihűlni.
A krém alapanyagai:
200 g ricotta
1 csomag kókuszos pudingpor
250 ml tej
30 g kókusz
30 g kókuszos tejsavó protein WPC 80
180 g eper
1/2 citrom leve
80 g cukormentes eperlekvár
A krém elkészítése:
Megfőzzük a pudingot 250 ml tejben. Majd hagyjuk kihűlni.
A ricottát a kókusszal, citromlével és proteinnel jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és krémessé keverjük.
A krémbe felvágott eperdarabkákat keverünk.
Ezután elkészítjük a tekercset:
A piskótát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük cukormentes eperlekvárral.
Megkenjük krémmel és újra feltekerjük.
Ha még maradt a krémből, akkor bekenhetjük a tekercset kívülről is, majd eperrel díszítjük.
Hagyjuk a tekercset hűtőszekrényben megszilárdulni és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Tápértékek:
A tekercset 20 darabra metéltük, ebből egy tápértékei:
Kalória: 69
Fehérjék: 4 g
Szénhidrátok: 5 g
Zsírok: 4 g