2 recept egészséges házi jégkrémre
Egyszerű proteines fagyi
Hozzávaló alapanyagok
Whey tejsavó protein - 1 mérőkupak (30 g) (mi buttercookies ízt használtunk, de ez a recept bármilyen ízesítésű tejsavó proteinnel megfelelő)
Joghurt Skyr (mi epreset választottunk)
Elkészítés:
A turmixgépben simára keverjük a proteint, 80 ml vizet és a joghurtot. Legjobb mixert használni, pl. botmixert.
Az elkészített keveréket jégkrémformákba öntjük és fagyasztjuk, majd 2 – 3 óra elteltével kivehetjük a fagyasztóból és fogyaszthatjuk.
Tápértékek
(1 jégkrém, az egész mennyiségből 3 db lett)
Kalória - 88 kcal
Fehérjék - 12,2 g
Szénhidrátok - 7,8 g
Zsírok - 0,8 g
Só - 0 g
Frissítő gyümölcsös jégkrémek
Hozzávaló alapanyagok
Instant BCAA - 3 mérőkupak (mi zöldalma ízt használtunk)
100% Bio gyümölcslé – görögdinnye ízben
100 ml víz
Elkészítés:
A gyümölcslevet beleöntjük a jégkrémformákba. Azonban nem öntjük teli, csak úgy a forma ¾-ig, majd berakjuk a fagyasztóba 2 órára.
2 óra elteltével kivesszük a formákat és felöntjük vízben feloldott BCAA-val. Így kétszínű hatás jön létre. Az íz intenzitását fokozhatjuk, ha több BCAA-t adunk hozzá.
Hagyjuk újra fagyni 2 – 3 órát és felszolgálhatjuk.
Jó étvágyat!
Tápértékek
(1 jégkrém, az egész mennyiségből 3 db lett)
Kalória - 62 kcal
Fehérjék - 6,4 g
Szénhidrátok - 10,2 g
Zsírok - 0 g
Só - 0 g